South New Street Parking Garage,
West Chester University,
West Chester, PA

More spots for the buck

This five-level 452-space open precast parking garage provides parking for the adjacent University and surrounding neighborhood. The perceived mass of the garage is minimized by recessing it into the sharply sloping site. The height of the garage along the street is consistent with the scale of the neighboring houses. The façade includes decorative metal treillage, awnings, multiple colors of architectural precast and three different kinds of thin brick.   The design intent is to provide the appearance of several smaller buildings rather than one large garage. Energy saving strategies include the use of energy efficient LED light fixtures and a light control system that turns off perimeter lights for daylight harvesting.

 

View the Gallery       Print PDF

Structural Systems Used

Precast Concrete