Bossone Research Enterprise Center, Drexel University,
Philadelphia, PA

Feature as focal point

The School of Engineering at Drexel University had a desire to create a focal point for technical research and engineering activity and to create a signature space within this new hub. This project entailed the renovation of 72,000 square feet of an existing seven-story cast-in-place concrete structure and an addition of 80,000 square feet of seven-story steel frame construction to house laboratory, research and teaching facilities along with a new auditorium. Long span steel girders carry the loads above the auditorium over the open space below. The building features a 70-foot-tall open atrium designed with a custom designed and built tubular steel space frame system supporting the glass façade.

 

View the Gallery       Print PDF

Structural Systems Used

Cast in Place Concrete (original building)
Steel Frame (new construction)